logo Psychologenpraktijk Koos Sluis

logo Psychologenpraktijk Koos Sluis

Over mijzelf

Ik hou van mensen en hun verhalen. Daarom heb ik dit vak gekozen. Niet meteen na de middelbare school, wel nadat ik merkte dat biologisch onderzoek niet genoeg voldoening gaf. De overstap naar psychologie betekende opnieuw een hele tijd studeren, maar het was de moeite waard! Hierna heb ik gewerkt in het onderwijs: trainingen en les geven aan HBO-studenten. In diezelfde tijd deed ik een vervolgopleiding en liep stage bij een GGZ-instelling. Hierna koos ik ervoor om me te richten op kortdurende behandelingen. Ik doe dit inmiddels sinds 1997, en nog steeds met heel veel plezier.

Ik behandel volwassenen en jongeren vanaf 18 jaar. Een behandeling is ook voor mij steeds opnieuw een avontuur. Wat is er aan de hand, hoe komt het, wat is voor jou belangrijk, samen mogelijke oplossingen onderzoeken of ontdekken. Wat zijn je sterke kanten en hoe zet je die in. Een stukje meelopen blijft voor mij een voorrecht.

Koos Sluis

Mijn specialisme is relatietherapie: met een goede relatie sta je zoveel sterker in het leven! Ook als je je individueel aanmeldt, vind ik het belangrijk om anderen uit de directe omgeving bij de gesprekken te betrekken. Hierbij staat uiteraard voorop dat je dit zelf ook wilt.

Als je partner een keer, of vaker, wil meekomen, kan dat wat mij betreft altijd. Je partner kan horen hoe zo'n gesprek gaat. Hij of zij kan beter begrijpen wat er bij je speelt. Het kan ook heel zinvol zijn om te bespreken op welke manier je partner je kan steunen.

Voor jongeren is het proces van zelfstandig worden altijd belangrijk. We bespreken daarom of het zinvol is om je ouders, of één van hen, een keer uit te nodigen om mee te komen, natuurlijk alleen als je dat zelf wilt.

Registraties en lidmaatschappen

  • Psycholoog NIP
  • GZ- psycholoog BIG
  • Eerstelijnspsycholoog NIP
  • Relatie- en gezinstherapeut NVRG

Lid van de Landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten (LVVP). Deze vereniging stelt als eisen dat de leden zich nascholen en regelmatig overleggen met collega's over lopende behandelingen. (Klik op onderstaand logo om het bijbehorende certificaat te bekijken)

LVVP

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie.

Lid van de zorggroep Psywijzer, een groep GZ-psychologen en psychotherapeuten in de regio Midden- en West-Brabant, die zich inzet voor behoud en verbetering van de kwaliteit van de Generalistische Basis GGZ.

Nascholing
In de afgelopen jaren heb ik als nascholing onder andere cursussen gevolgd over Emotionally Focused Therapy (EFT) voor echtparen en over EMDR. In 2019 en 2020 heb ik, naast een cursus Beeldtaal, een intensieve cursus schematherapie gevolgd. In 2021 heb ik me door supervisie verder bekwaamd in Contextuele therapie met gebruik van Beeldtaal. Ook heb ik een cursus Mentalization Based Treatment gevolgd. In het komende jaar ga ik mijn kennis vooral verdiepen door het lezen van boeken over diverse onderwerpen (en misschien komt er een leuke cursus voorbij die ik niet wil missen).

Mw. drs. J.J. Sluis


Heuvel 20
5101 TD Dongen
Google route
Raadhuisplein 3
5161 CG Sprang-Capelle
Google route
Tel. 0162-371034

Praktijkruimte Koos Sluis schilderij 1

Praktijkruimte Koos Sluis schilderij 2

Praktijkruimte Koos Sluis schilderij 3


Mw. drs. ir. J.J. Sluis


Heuvel 20
5101 TD Dongen
Google route
Raadhuisplein 3
5161 CG Sprang-Capelle
Google route
Tel. 0162-37 10 34

Praktijkruimte schilderij 1

Praktijkruimte schilderij 2

Praktijkruimte schilderij 3